Zoek
Roeselaarsestraat 118, 8890 Moorslede

Wegwijzer bij overlijden

een dierbare is overleden, wat dient u dan eerst
en vooral te doen?

Wegwijzer bij overlijden

Bij een overlijden thuis belt men eerst de huisarts of de arts van wacht op om het overlijden te laten vaststellen. Vraag hem de nodige documenten ingevuld achter te laten (ook het attest voor crematie). Zonder deze papieren kan de overledene niet overgebracht worden.

Wij streven ernaar om 7 op 7, 24u per dag bereikbaar te zijn. 
U kunt ons dus altijd zowel overdag als ’s nachts contacteren.

Eventueel familie of vrienden verwittigen en vragen of ze nog thuis afscheid van de overledene wensen te nemen.

Wanneer de dokter is langs geweest en de familie afscheid heeft genomen kunt u ons bellen, dit kan op 051 77 80 85.
Wij doen dan het nodige om de overledene over te brengen naar het funerarium. Indien gewenst verwittigen wij ook de pastoor.

Ondertussen kan u de kledij klaarleggen die we dan meenemen om de overledene op te baren.

Samen met de documenten van de dokter vragen wij u ook de identiteitskaart, het rijbewijs en eventueel het trouwboekje van de overledene klaarleggen.

Bij een overlijden in een woonzorgcentrum staan we zowel overdag als ’s nachts ter beschikking. In samenspraak met het personeel van het RVT doen we het nodige om de overledene zo vlug mogelijk over te brengen naar ons funerarium.

Wanneer iemand overlijdt in het ziekenhuis vraagt het personeel normaal gezien aan de familie welke begrafenisondernemer dient gecontacteerd te worden.

Heeft het overlijden ’s nachts plaatsgevonden, dan zal de onthaaldienst van het ziekenhuis ons daar pas de volgende morgen van op de hoogte brengen. In dit geval nemen we zo vlug mogelijk contact op met de nabestaanden en brengen we zo vlug mogelijk de overledene over naar ons funerarium. Onafhankelijk van de plaats van overlijden staan we steeds garant voor een vlugge service.

Van zodra de overledene wordt overgebracht naar ons funerarium, maken we met de nabestaanden een afspraak voor de regeling van de uitvaart. De overledene wordt indien gewenst, opgebaard in ons funerarium.

Tijdens de afspraak wordt het afscheid van de overledene met de grootste zorg besproken en voorbereid.